Мени

Артист


Горан Миќиќ

Горан Миќиќ е роден на 02.09.1990 година во Скопје. По завршувањето на основното училиште, своето образование го продолжува во Средното Уметничко Училиште “Лазар Личеноски”, во Скопје. За време на своето средно образование почнува аматерски да се занимава со тетовирањето, се до 2009 година кога одлучува сам да отвори свое студио за тетовирање под името “Скул Инк”. Во своите почетоци постојано заминува за Чешка каде што го доусовршува својот талент и знаење. Две години подоцна, во соработка со уште еден тату мајстор решава да оформи нов бренд “Темпл оф инк”, под чие има беше неодамна познат. За време на овие години пробивање на тату сцената учествува и добива голем број на награди и признанија за неговата работа и уметност. Од септември минатата 2013 година, неговото искуство и талент решава да спакува во нешто ново, стилско и модерно, студиото за тетовирање и пирсинг MG Tattoo&Piercing Studio. Како сопственик и артист во своето студио учествува на многубројни конвенции и натрпевари во Македонија и надвор од неа и се здобива со признанија и награди од врни светски уметници.

2_1